Google analytics 4

1.11.2022

Mistä on kyse?

Google Analytics 4 on uusi versio Google Analytics -työkalusta. Nykyinen Googlen analytiikkatyökalu Universal Analytics (UA) lakkaa toimimasta 1.7.2023.

GA 4 on täysin erillinen tuote edeltäjästään, joten vanhemman version keräämät tiedot eivät siirry uuden GA4:n puolelle. Uusi versio onkin siis suositeltavaa ottaa käyttöön heti, jotta tiedon kerääminen saadaan aloitettua jo hyvissä ajoin ennen kuin Universal Analytics poistuu lopullisesti käytöstä.


Mitä uudistus tuo mukanaan?

Google Analytics 4 on uudenlainen tapa mitata kävijöiden toimintaa sivustoilla ja sovelluksissa. Uudistuksen keskiössä on käyttäjien yksityisyyden huomiointi sekä ostoputken ja muiden tapahtumien kartoitus ja analysointi. Tämän myötä myös datan hallinnointi selkeytyy ja mm. tiedon hakeminen kerätyn datan lomasta helpottuu uuden tehokkaan haku-toiminnon myötä.


Miten toimia?

Tärkeintä on, että uusi GA4 on asetettu mittaamaan olennaisia muuttujia jo hyvissä ajoin etukäteen, jotta siirtymä tapahtuu asteittain eikä datan mittaaminen GA4:n kautta ala kokonaan nollasta.

Jos analytiikka-asiat tuntuvat vielä vaikeilta, etkä tiedä mistä pitäisi aloittaa, ota rohkeasti yhteyttä ja anna meidän auttaa.

Apua Google-analytiikkaan

 #mainostoimistotremedia #tremediaeducate #googleanalytics #ga4 

tremedia-GA4-kuva-sivusto_small.png
Takaisin listaukseen